QR kód


QR-kód (Quick Response-kód) egy kétdimenziós vonalkód, amit a japán Denso Wave cég fejlesztett ki 1994-ben. Nevét az angol Quick Response (=gyors válasz) rövidítéséből kapta, ezzel utalva a gyors visszafejtési sebességre. Rendkívül népszerű Japánban, ahol számos plakáton, hirdetésen szerepel, és a legtöbb mobiltelefon is képes értelmezni.

Létezésének oka, hogy telefonunkkal másodpercek alatt oda navigáljon minket, ahova a kód készítője szeretné. Legyen ez egy termék vagy akár egy szolgáltatás. Ezzel kizárva azt a lehetőséget, hogy ne találjuk meg a termékét az interneten.

Tökéletesen alkalmazható a vállalkozása népszerűsítésében is. Akár egy plakátra, szórólapra vagy esetleg a névjegykártyájára tesszük rá. Leendő vásárlói pillanatok alatt eljuthatnak a weboldalára és még aznap a tudatosan odanavigált személyből a holnap ügyfele lehet.

Mérni tudjuk, hogy hányszor keresték fel weboldalát QR kódjaink által, hogy optimalizáljuk a hirdetési kampányait, mindezt annak érdekében, hogy a lehető legköltséghatékonyabb módon hozzon vállalkozásának ügyfeleket.